Beschrijving

Paul en Leo

Paul en Leo boeken

Limburgs zang en schrijversduo op je evenement

Paul en Leo boeken voor je evenement? Paul & Leo timmeren als zang- en schrijversduo al sinds 1986 aan de weg. Begonnen als deelnemers aan het Heerlens Sjlagerkonkoer, braken ze in 2001 provinciaal door met hun deelname aan de Waolse Medammecour met hun liedje “Hinge gen Hergod’s vót” en, in datzelfde jaar, met een 3e plaats op het LVK met wat inmiddels hun lijflied is geworden: “D’r loemelekrieëmer”. De ultieme bekroning volgde in 2004, toen zij met “Twieëmoal aafgezeëg (en nog te kót)” het LVK voor het eerst voor Heerlen wisten te winnen. Paul & Leo zijn inmiddels regelmatig te zien op datzelfde LVK (al 9 keer in de finale) en op de grote provinciale evenementen als “de 11e van de 11e” in Maastricht, “de Boetegeweune Boetezitting” in Venlo, “de Vasteloavends Finale” in Gulpen, “de Stasie festatie” in Roermond, “’t Klonetrekke” in Kerkrade.

Discografie Paul en Leo

Paul & Leo brachten drie Cd’s uit: “Doebele Boam” in 2002 en “Vuur te klauwe” in 2007. Begin 2011 verscheen een mini-album onder de titel “Hang de vaan oet!”.
Paul & Leo zingen en schrijven hun eigen materiaal, waarbij regelmatig muzikale samenwerking wordt gezocht in ongewone combinaties zoals met de Coriovallum Pipe band, het schalmeiencorps Glück Auf en met diverse koren. Die muzikale uitdagingen, gecombineerd met veel aandacht voor teksten in authentiek Heerlens plat, zijn de basis voor hun succes.

Hoogtepunten van het Limburgse duo

In 2009 vond in Heerlen de eerste opvoering plaats van het vasteloaveskabaret “Hinge gen Hergod’s vót”; een succesvolle voorstelling met veel aandacht voor de liedjes van Paul & Leo. Na de uitverkochte voorstellingen zond L1 haar opnames van dit programma uit op de radio met Halfvasten. Ter gelegenheid van hun eerste lustrum werd een Cd uitgebracht met materiaal dat exclusief voor deze voorstellingen werd geschreven.

Paul & Leo zijn beiden drager van de Groeëtorde va d’r Lachende Eëzel i Zilver, een hoge onderscheiding van de Heëlesje Vasteloavesvereniging de Winkbülle. In 2009 werden ze door Burgemeester Gresel officieel uitgeroepen tot Ambassadeurs van de Heëlesje Vasteloavend en in 2011 werden ze onderscheiden door de Samewirkende Limburgse Vasteloavesverenigingen met een “Zilveren Buut”.

Paul en Leo boeken voor je evenement

Het Limburgse zang duo Paul en Leo boeken? Dat doe je exclusief bij Tribe Boekingen. Neem contact met ons op voor meer informatie en boekingen.

Boeken
    • 495 €

0.00

Nr. Eins
Boekingsinformatie

Tijdsduur

1 x 30 min.

Techniek

Excl. geluid en licht

Bezetting

2 personen

Genre

Limburgstalig

Prijs

€ 495,00

Boekingsmogelijkheden

  • Alleen te boeken tussen 1 november en 1 april

Extra informatie

Aantal genodigden

,

Categorie

Evenementen

,

Genre

Tijd

Type event

, , , , , , ,

Budget